Vakantie in Duitsland

Duitsland is onder Nederlandse toeristen het populairste vakantieland buiten Nederland. Als je kijkt naar de lange vakanties dan moet Duitsland Frankrijk nog voor zich dulden als meest bezochte vakantieland door Nederlanders, maar op het moment dat je korte vakanties mee gaat tellen dan is Duitsland de onbetwiste nummer één met meer dan tien miljoen vakanties en stedentrips door Nederlandse toeristen. Die koppositie dankt het land vooral aan citytrip bestemmingen zoals Düsseldorf, Keulen, Oberhausen en Münster. Hoewel Duitsland het hele jaar geliefd is zijn het vooral de zomervakanties en de weken voor Kerstmis dat we Duitsland massaal bezoeken.

Duitsland bezienswaardigheden

Duitsland biedt veel natuurgebieden, musea en leuke bezienswaardigheden. De historie van Duitsland en de prachtige natuur zorgen voor een gevarieerde vakantiebestemming. Op de site top10bezienswaardigheden.nl staat de top tien Duitse bezienswaardigheden:
Duitsland bezienswaardigheden top 10

Veelzijdigheid

Als je kijkt naar alle mogelijkheden die Duitsland als vakantieland biedt dan kun je niet anders stellen dan dat je met een enorm veelzijdige bestemming te maken hebt. Hier vind je echt voor ieder wat wils. Want of je nou de drukte of de rust zoekt, van natuur of van steden houdt, in Duitsland is het allemaal aanwezig. Het gematigde zeeklimaat biedt zomers die warm genoeg zijn voor een aangename zomervakantie terwijl er in de winter op verschillende plekken aan wintersport gedaan kan worden. Wie van strand houdt die kan in het noorden badplaatsen aan de Noordzeekust en de Oostzeekust bezoeken. Voor natuurliefhebbers kent Duitsland prachtige streken en natuurparken met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Voor een relaxvakantie kent Duitsland een groot aantal goede wellnessbestemmingen. Thermale baden, sauna's en complete wellnesshotels zijn ruimschoots aanwezig binnen heel Duitsland. Voor wie van historie houdt zijn er voldoende interessante plekken en musea te bezoeken. Er zijn redelijk wat steden en dorpen te vinden die hun oorsprong kennen in de middeleeuwen en waarvan er nog voldoende uit die tijd te zien is.

Betaalbaar

Duitsland is geen dure vakantiebestemming. Als je kijkt naar de prijzen dan zie je dat deze vaak redelijk in de pas lopen met die in Nederland. Sommige dingen zijn in Duitsland wat goedkoper, zoals bijvoorbeeld benzine. Opmerkelijk is dat je vooral in restaurants en bars niet altijd van die typisch afgeronde prijzen ziet of prijzen die eindigen op ,95. Dat komt vooral omdat men in Duitsland bij de invoering van de euro de prijzen eerlijk omgezet hebben van D-mark naar euro. Daarna zijn de prijzen niet ineens naar 'mooie' prijzen naar boven afgerond, maar is er in Duitsland vooral sprake van eerlijke procentuele stijgingen die in de pas lopen met de inflatie of de marktconforme prijsontwikkelingen. Opvallend is dat het in veel steden niet zo lastig is om redelijk betaalbare accommodaties te vinden. Berlijn is in vergelijking tot andere West-Europese hoofdsteden zelfs goedkoop te noemen als het neerkomt op hotels of appartementen.

Meer informatie volgt.

Meer info over Duitsland

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over Duitsland:
de mooiste dorpjes van Duitsland
steden in Duitsland
Duitsland informatie
Duitsland informatie
Duitsland klimaatinfo
bijzondere plaatsen in Duitsland

© teksten & foto's Silver Media - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy